28 دی 1394 - 10:33
شناسه خبر: 3829
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
دبیرکل کانون سراسری پرورشدهندگان مرغ تخمگذار ایران؛
اجرای برچسب قیمت روی هر عدد تخممرغ در انتظار تصمیم جهاد کشاورزی
بهطور معمول در ماههای سرد سال مصرف تخممرغ بالا میرود و واسطهها در این بین نقش بازی کرده و قیمت را افزایش میدهند که نباید این نوسانات را به مرغدار نسبت داد.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران و به نقل از ایانا ، دبیرکل کانون سراسری پرورشدهندگان مرغ تخمگذار ایران از اصلاح فرهنگ مصرف تخممرغ در کشور خبر داد و گفت: متأسفانه مردم در ماههای گرم سال از خوردن تخممرغ امتناع میکنند و در ماههای سردی چون پاییز و زمستان مصرف بالا میرود که باید با توجه به جوان بودن جامعه ایرانی و پایین بودن سرانه مصرف، این مسئله اصلاح شود.
سیدفرزاد طلاکش افزود: در حال حاضر قیمت هر کیلوگرم تخممرغ بهطور میانگین درب مرغداری چهارهزار و 400 تومان است و قیمت تخممرغ درشت و ریز با یکدیگر متفاوت است، زیرا تخممرغهای درشت مربوط به مرغهای پیری است که پوسته نازکی داشته و حمل و نقل آن سختتر است.
وی خاطرنشان کرد: میانگین وزن 60 تا 65 گرم تخممرغی است که برای بازار مصرف مناسب تشخیص داده میشود و تخممرغهای ریز که دارای پوسته قویتری هستند، برای صادرات به کشور افغانستان و حمل به جنوب و جنوب شرق کشور در نظر گرفته میشود.
طلاکش ادامه داد: در پارهای موارد با کاهش 350 تا 450 تومانی قیمت تخممرغ روبهرو هستیم که دلیل آن را باید به وجود واسطهها و مراکز پخش و توزیع نسبت داد.
وی تصریح کرد: گرانی و ارزانی تخممرغ ربطی به مرغدار ندارد و در این بین واسطهها هستند که قیمت را تعیین میکنند.
ثابت ماندن قیمت تخممرغهای بستهبندی در هفت ماه گذشته
دبیرکل کانون سراسری پرورشدهندگان مرغ تخمگذار ایران یادآور شد: قیمت تخممرغهایی که بستهبندی داشته و دارای برچسب است، حدود هفت ماهی است که ثابت مانده در حالی که تخممرغهای فلهای مرتب تغییر قیمت میدهند.
طلاکش تأکید کرد: آخرینبار در هفته گذشته قیمت تخممرغهای بستهبندی شش عددی با افزایش روبهرو بود که البته این نوسانات عادی بوده و دوباره به وضعیت قبلی برمیگردد.
وی اظهار داشت: باید فرهنگسازی کنیم و مصرف سرانه را از 190 به 250 برسانیم.
طلاکش در پایان گفت: این کانون در نظر دارد با برچسبگذاری قیمت روی تخممرغهای فلهای تلاش کند تا نرخ این محصول را ثابت نگه دارد که البته طرح آزمایشی بوده و باید توسط وزارت جهاد کشاورزی مورد تأیید قرار گیرد تا بتوانیم بهصورت پایلوت در سه استان کشور آن را اجرایی کنیم.